Tavsifi
Makkajo'xori kraxmali asosan oziq-ovqat sanoatida qalinlashtiruvchi vosita sifatida ishlatiladigan uglevoddir.
Oziq-ovqat kraxmal - makkajo'xori, kartoshka yoki bug'doydan tayyorlangan kraxmal. Makkajo'xori kraxmaliga muqobil nima? Kraxmal, shuningdek, kartoshka va ba'zi donli ekinlardan (birinchi navbatda bug'doy) ishlab chiqariladi, bu kraxmal turlari o'tmishda keng tarqalgan. Hozirgi vaqtda eng mashhur xom ashyo makkajo'xori hisoblanadi. Makkajo'xori kraxmaliga muqobil guruch kraxmal va kassava kraxmal ham bo'lib, ularning ikkalasi ham sanoat ahamiyatiga ega.
Pishirish va qovurish jarayonida fizik jihatdan o'zgartirilgan kraxmal neytral hid va ta'mga ega bo'lganligi sababli turli xil usullarda ishlatilishi mumkin. Kraxmal achchiq va shirin soslarda quyuqlashtiruvchi sifatida ishlatiladi. Kraxmal ham glyutensiz pishirilgan mahsulotlarga qo'shiladi. Agar ular yopishqoqlik va yopishqoqlikdan mahrum bo'lgan glyutensiz unning bir qismini almashtirsa, unda bunday undan ajoyib piroglar olinadi.
Makkajo'xori kraxmalining afzalligi shundaki, u sovuq suvda suyultirilganda, masalan, un kabi bo'laklar hosil qilmaydi. Agar bunday suyuqlik asta-sekin issiq sousda suyultirilsa, unda mayda donalar shishadi va suyuqlikni bog'lab, uni qalin bo'tqaga aylantiradi.
Izohlar
Izoh qoldirishUshbu mahsulotga hali izoh qoldirilmagan
O'xshash mahsulotlari
Makkajo’xori kraxmali – oliy nav
Ko'rishlar soni: 3384
O'xshash mahsulotlari
Cпособы оплаты
Yetkazib berish usullari
Tavsiya etilganlar
Barchasini ko'rish- Tuxum
- Ziravorlar
- Makaron
- Yormalar
- Qayta ishlashning qo'shimcha mahsulotlari
- Sovunli sovun
- O'simlik moyi
- Konservalangan sabzavotlar
- Asal
- Shakar
- Muzlatilgan mevalar
- Dorivor moylar
- Kraxmal
- Sut mahsulotlari
- Urbech
- Mayda mevalar
- Tuz
- Kofe
- Quyon terisi, qoramol
- Quritilgan sabzavotlar
- Sitrus
- Choy
- Go'sht
- Quritilgan mevalar
- Dengiz mahsulotlari